Wie zijn we?

Professionele hulpverleners in hart en nieren.

We zijn een dynamisch team van geëngageerde professionals vanuit verschillende richtingen die elkaar ontmoeten in de wil mensen met een recente diagnose sneller inzicht te geven in de wereld van en rond autisme, naast de realiteit van de wachtlijsten. 

Een dynamisch, verrassend team dat tot unieke resultaten leidt! 

Samen ondersteunen en geven we richting.

Twee dingen in coaching-gesprekken leveren mij persoonlijk ongelooflijk veel voldoening. In de eerste plaats de bevestigende blikken en bijhorende knikjes wanneer er ervaringen worden uitgewisseld en ten tweede de geruststelling die je dan ziet bij ouders: “Oef, dit is niet alleen bij ons het geval.”


Maar bovenal de dankbaarheid in hun ogen en dan die fijne, afsluitende boodschap: “Dit heeft ons nu eens écht weer een stap verder geholpen, bedankt!”.


Dáár doen we het natuurlijk allemaal voor. 

 

Kathleen Van Hoof, coach
Hulp van een vertrouwd gezicht

Leer ze hier kennen, onze coaches.

Coach locatie Lier - online via beeldbellen

Annemie Mertens

In mijn jeugd hoorde ik voor het eerst over autisme en dit intrigeerde me. Na 25 jaar actief te zijn in de autismewereld in diverse projecten (onderwijs, tewerkstelling, educatie, vorming,...) boeit het me nog elke dag. Momenteel ben ik werkzaam als educatief medewerker in het expertisecentrum Autisme Centraal en als zelfstandig autisme-ondersteuner / autisme-coach. Maar nog vele andere plannen en ideeën laten me niet los. De wereld autismevriendelijker maken bijvoorbeeld, blijft een belangrijk levensmotto binnen Eerste Hulp Bij Autisme.

Coach locatie Mol

Kathleen Van Hoof

Sinds ik in 2005 als GON-begeleider voor een eerste keer rechtstreeks en in een individuele setting in contact kwam met kinderen en jongeren met ASS werd ik geprikkeld om er meer over te weten. Via allerhande opleidingen en vormingen probeerde ik steeds meer over autisme te weten te komen. Maar vooral ook mijn blik meer en meer te verruimen. Ik beschouw het als een ongelooflijk privilege. Het is ook een enorme verrijking voor mezelf dat ik inmiddels zo veel jongeren, maar ook hun ouders heb mogen begeleiden op hun zoektocht in de bijzondere wereld van autisme via Eerste Hulp Bij Autisme.

Coach locatie Hechtel - online via beeldbellen

Karolien Willems

Als onderwijskundige heb ik steeds het grootste hart gehad voor kinderen met extra noden. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze gelukkige jongeren worden? Na het volgen van de BaNaBa Zorgverbreding en remediërend leren ben ik het postgraduaat autisme gaan volgen. En deze kennis kan ik nu goed gebruiken in mijn job. Oorspronkelijk als zorgcoördinator, daarna als GON-begeleidster en nu werk ik al ondersteuner. Kinderen en jongeren met autisme kruisen dagelijks mijn pad. Ik geloof heel sterk in Eerste Hulp bij Autisme. In de hulpverlening stoot je maar veel te vaak op lange wachtlijsten. De EHBA-kit bezorgt je heel wat antwoorden omtrent autisme en zet je verder op weg.

Coach locatie Hoogstraten of Lille

Anniek Valgaeren

Ik werk sinds 1999 als orthopedagoge in een lagere school voor buitengewoon onderwijs. Ik ben nog dagelijks geboeid door het unieke karakter van kinderen met autisme en de uitdagingen die dit stelt aan hun omgeving. Recent ging ik ook aan de slag in een groepspraktijk om via psycho-educatie kinderen en hun omgeving op weg te helpen na een diagnose. Meebouwen aan Eerste Hulp Bij Autisme is voor mij een persoonlijk antwoord op een nood die ik dagelijks zie: “Wat te doen als je door de bomen het bos niet meer ziet.”

Coach locatie Denderleeuw

Nele Daem

Naast mijn dagelijkse ervaring als mama van een zoon met autisme, behaalde ik in 2017 het diploma ‘postgraduaat autisme’ en schreef ik het boek ‘Au! ’t Is Me’n draak’ over de moeilijke combinatie van autisme en gedragsproblemen.

Coach locatie Sint Niklaas of Gent

Eveline Vogels

Toen ik in 2000 mijn opleiding tot logopediste startte, had ik geen idee hoe moeilijk dagdagelijkse communicatie kon zijn. Ik weet nu na jaren gewerkt te hebben met kinderen met autisme hoe belangrijk dit voor hen en hun omgeving is. Samen met ouders, begeleiders, leerkrachten én de kinderen zelf op zoek gaan naar oplossingen en hulpmiddelen boeit me enorm. Het is telkens een nieuwe uitdaging om hulp op maat van de omgeving én het kind aan te bieden met Eerste Hulp Bij Autisme. Met vallen en opstaan gaan we samen voor een heldere en concrete communicatie.

Nood aan richting of informatie?

Maak nu een afspraak met één van onze coaches voor een gesprek.