Wat doen we?

Een antwoord op al je vragen. 

Met Eerste Hulp Bij Autisme willen we personen met autisme en hun omgeving sneller hulp bieden zonder dat dit een extra financiële impact voor hen heeft.

Wij geven je inzicht in de wereld van de hulpverlening, autismevriendelijke begeleidingsmogelijkheden, aangepaste onderwijsvormen of arbeidsmogelijkheden, uitkeringen, verhoogde kinderbijslag, enz

Wij geven je inzicht.

Autisme boeit me al decennia. Jarenlang ben ik reeds actief in diverse projecten rond autisme, en heb al heel wat mooie momenten gekend. Maar helaas is het verhaal van de wachtlijsten en de heuse zoektocht voor vele ouders een constante.
Vanuit het volle vertrouwen dat wanneer er na een diagnose inzicht en richting gegeven kan worden aan mensen met autisme en hun omgeving, dit een wereld van verschil kan maken voor iedereen, zijn we met Eerste Hulp Bij Autisme begonnen. Niet mee(r) wachten, maar zelf aan de slag gaan! Op deze manier zorgen we met z’n allen voor meer levenskwaliteit voor de omgeving van mensen met autisme. En zeker ook voor de mensen met autisme zelf.

De resultaten zijn mooi om zien en geven energie om Eerste Hulp Bij Autisme verder uit te bouwen. 

Annemie Mertens, coördinator
Hoe werken we precies?

Een diagnose ‘autismespectrumstoornis’… wat nu? 
Contacteer Eerste Hulp Bij Autisme

Coaching-gesprek

1

Het eerste luik van Eerste Hulp Bij Autisme bestaat uit een gratis persoonlijk coaching-gesprek. In dit gesprek met één van onze ervaren coaches uit je regio ontvang je antwoorden op al je vragen omtrent autisme. Samen bekijken we onder andere ook de mogelijkheden en stappen die je kan zetten op gebied van (mogelijke) hulpverlening.

 
Ter voorbereiding van dit gesprek vragen we je om een vragenlijst in te vullen. Op die manier kan je persoonlijke coach het gesprek voorbereiden en kan je ook al na één gesprek antwoord krijgen op al je vragen. 


 

Informatie

2

Na het coaching-gesprek ontvang je onze EHBA-kit; een pakket aan informatie en literatuur over autisme en de verschillende hulpverlenings- en informatiekanalen.


Naast diverse brochures, flyers, overzichtslijsten,… krijg je ook het boek ‘Mijn kind heeft autisme’, geschreven door Peter Vermeulen en Steven Degrieck (Autisme Centraal). In dit boek wordt op een hele toegankelijke manier uitgelegd wat autisme is en hoe je ermee kan omgaan. 


Je ontvangt ook het zakboekje 'autismevriendelijk proberen zijn' met op een verstaanbare manier geschreven tips om in verschillende situaties toe te passen. Ideaal om dan in je omgeving eens rond te laten gaan.

Op maat

3

Gezien iedereen uniek is, zijn ook de noden van een persoon met autisme uniek. Er bestaan geen standaardtips en hulpmiddelen nuttig voor iedereen met autisme. Daarom bestaat het derde luik uit een aanbod op maat gebaseerd op de persoonlijke noden.

Je kan kiezen uit extra, persoonlijke middelen op maat die je onmiddellijk kunnen verder helpen. Je kan steeds hulpmiddelen, literatuur of een extra coaching-gesprek aanvragen. 
 

Nood aan richting of informatie?

Maak nu een afspraak met één van onze coaches voor een gesprek.